Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети
 
ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Флора Бургас 2011

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Флора Бургас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tulipa
Site Admin


Регистриран на: 08 Dec 2006
Мнения: 83
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Fri Mar 25, 2011 10:08 am    Заглавие: Флора Бургас 2011 Отговорете с цитат

ФЛОРА БУРГАС 2011

XXVІII издание на Национална изложба за цветя с международно участие „ФЛОРА БУРГАС” 2011 ще се проведе от 27.04 до 05.05.2011 г., включително в Приморски парк- Бургас. Откриването е на 27.04.2011 год. от 17.30 часа.

Изложбата се провежда под патронажа на Кмета на Община Бургас. Девизът на изложбата е „Природа - Човек -Хармония”.
Традиционно експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата.
Участието в отделни конкурси, съгласно регламента се заявява писмено с попълване на заявка. Участниците сами аранжират своя кът и се задължават да носят реквизит за него и допълнителен материал за подмяна на отрязан цвят, с цел да се запази първоначалната свежест на аранжировките до закриване на изложбата.
За право на участие се внася такса в размер на 30 лв./кв.м. – изложбена част и 5 лв. /кв.м.на ден – пазарна площ за цялото времетраене на излoжението. Минималната заявена изложбена площ не може да бъде по-малко от 5 кв.м, а пазарната площ по-малко от 2кв.м. Сумите се внасят по сметка на Община Бургас Сметка БИН BG08SOMB 91308424151744, BIC код SOMBBGSF - Общинска банка код Бургас, код за плащане: 44 80 90. Цените са без ДДС.
Връчването на присъдените от журито награди, ще се състои на 30.04.2011г. от 11.30 часа в заседателната зала на Община Бургас. Приемаме предложения за научни доклади и съобщения от участниците.

Изложба „Флора - Бургас” тел: 056 813696; 0898 778851 – Тодор Павлов
факс: 056 830854, тел: 056 857390, гр. Бургас 8000 ул. „Оборище” 85

Община Бургас- тел.: 056/841878 - Отдел „Озеленяване”

РЕГЛАМЕНТ

НАЦИОНАЛА ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

“ФЛОРА БУРГАС”

Националната изложба за цветя с международно участие “ФЛОРА БУРГАС” продължава традициите си на изложение от 1980г., намерили добър отзвук сред българските и чуждестранни гости и специалисти.
Изложбата се организира от Община Бургас:
Неин девиз е : “ПРОРОДА-ЧОВЕК-ХАРМОНИЯ”

1. Организатор и ръководни органи: Община Бургас
2. Изпълнител Община Бургас
3. Административни и изпълнителни служби: Община Бургас

Административните служби помагат за оформянето на протоколи, командировъчни, предвиждат документи за митница и фитосанитарен контрол, дават информация.

4. Цел и задачи на изложбата:
Изложбата цели популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места.
Тя изпълнява и допълнителни задачи, свързани с развитието на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяването на местната флора с нови видове, сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора, повишаване естетиката на бита и естетическото възпитание у хората, обучава кадри, утвърждава ролята на растителността, като важен екологически фактор на средата за живеене, труд и отдих.
Изложението има за цел да установи и поддържа делови контакти с производители и търговски партньори от страната и чужбина.

5. Време и място за провеждане на изложбата:
Националната изложба на цветя с международно участие “ФЛОРА БУРГАС” се провежда ежегодно в края на м.април в Приморски парк – гр. Бургас.
Традиционно експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, инструментариум, препарати и др., експонати имащи отношение към тематиката на изложбата.

6. Участие на изложбата:
6.1. Право на участие във “Флора Бургас” имат всички български и чуждестранни специализирани фирми, стопанства, разсадници, оранжерии, кооперации, дружества, фирми, частни любители и производители на цветя, разсади, семена, листно-декоративна растителност, архитектурно-художествени елементи, градинска техника, препарати и др.
6.2. Участници могат да бъдат: Научно-изследователски институти, опитни станции, ботанически градини, изложби и фирми, чиято дейност и експонати съответстват на тематиката на изложбата и могат да демонстрират постиженията си.
6.3. С предаването на заявките за участие, Изложителят поема задължението да поддържа експозицията си през цялото времетраене на изложбата в състоянието, в което е била при откриването и в зависимост от изискванията на изложбените експонати.
6.4. Изложителите могат да демонстрират своите експонати индивидуално или колективно.
6.5. Леката градинска механизация се демонстрира от Изложителя.
6.6. Изложителя се задължава да предостави здрави експонати без болести и неприятели и да ги поддържа в добро състояние да закриването на изложбата.

7. Заявка за участие:
Писмената заявка за участие се изпраща на адреса указан в заявката и трябва да съдържа:
1. точно наименование и адрес на участника;
2. информация за вида на експонатите – растителен асортимент, почви, субстрати, семена и др., посадъчни материали, проекти, макети, архитектурни елементи, рекламни материали и др. уточняващи вида на експозицията;
3. заявка за конкурсите в кои които ще участват;
4. необходима площ на открито или закрито но не по-малко от 5м2 изложбена част, който трябва да аранжира.
5. допълнителни изисквания – реквизит, помощни материали, преводачи и др..
Със заявката Изложителят се задължава да спази всички изисквания по регламента.
Организаторът запазва правото си да вземе решение по разпределение на изложбените площи, има право да отклони заявките за участие в изложбата в случай, когато характерът и качеството на експонатите не отговарят на условията и нивото на изложбата.

8. Изложбени площи:
Откритата площ на изложбата е 48 дка и обхваща елементите:
• Паркова част
• Експозиция на открито
• Изложбени халета
“ФЛОРА БУРГАС” предоставя изложбените и пазарни площи, срещу платена такса за участие към Община Бургас.
На всички участници в изложбата се предоставя възможност да разкрият щандове от 2м2 за продажба срещу определен дневен наем, указан в поканата.

9. Разпределение и оформление на изложените площи:
Конкретната изложбена площ (не по-малко от 5м2), заявена от участника, се предоставя съобразно разработения от организатора проект-план;
• Оформянето на собствените експозиции може да започне 48 часа преди датата на откриването и трябва да приключи до 24ч. на предходния на откриването ден;
• По време на изложението участниците се задължават да спазват изискванията по ТБТ, противопожарната охрана, правилата за движение в района на изложбата и опазването на озеленените площи и природната среда.

10. Обозначение на експонатите
• Изложителите за задължават да упоменат в заявката точното наименование и вида на експонатите.
• Експонатите трябва да бъдат обозначени с табелки на латински и български на английски.

11. Транспорт
Участниците се задължават да доставят своите експонати на територията на изложбата – Приморски парк Бургас със собствен транспорт. Движението и престоя на автомобили в парка ще се осъществява по следния начин:
- На 26.04.2011г движение по точно определен съгласуван маршрут. Престоят на товарни автомобили в парка не може да бъде повече от 8 до 24 часа.
- На 05.05.2011г. движение по точно определен съгласуван маршрут. Престоят на товарни автомобили в парка не може да бъде повече от 18 до 22 часа.
- От 27.04.2011г до 05.05.2011г. зареждането на павилионите със цветя може да става от 7.30 часа до 9 часа и вечер от 17.00 часа 20.30 часа по точно определен съгласуван маршрут..

12. Разрешение за внос и митнически контрол:
За освобождаване на експонатите от Митница Бургас, ЖП гара, Летище Бургас и Пристанище Бургас е необходимо същите да бъдат придружени от следните документи:
• Митническо разрешение
• Фитосанитарно свидетелство
• Транспортни документи
• Писмо за участие в изложбата

13. Фитоснитарни изисквания:
• Растителните експонати и препарати трябва да бъдат придружени от фитосанитарни сертификати.
• При несъответствие на растителен материал или препарат с наредбите на фитосанитарния контрол се постъпва съобразно указанията на фитосанитарните служби.

14. Осигуряване на хотел:
На участниците чуждестранни изложители хотел се осигурява от организатора чрез предварителна заявка. Заявките следва да бъдат подадени на посоченият адрес попълнен в поканата най-късно до 20 март.

15. КОНКУРС И КЛАСИРАНЕ НА ЕКСПОНАТИ:

Основна част на Националната изложба на цветя с международно участие “Флора Бургас” се явяват конкурсите:
1. Конкурс за най-добри експонати.
2. Конкурс за най-добра аранжировка от отрязан цвят.
3. Конкурс за най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора.
4. Конкурс за най-добра подредба на външна пазарна площ
5. Конкурс за детска рисунка на тема “Нашата морска градина”

1. КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ ЕКСПОНАТИ
Предмет на конкурса – в конкурса се включват следните експонати: отрязан цвят, сксийни култури, цъфтящи и листно-декоративни храсти, кактуси, растения за открити площи и разсадникови култури.
Условия за участие:
• В конкурса могат да участват всички изложители, които са производители и са заявили участието си в конкурса/
• Заявки за участие в конкурса с имена на експонатите се подават заедно с потвърждението за участие до 20 март. В изключителни случаи, за участие с отрязан цвят, заявката може да бъде подадена до 24 часа преди откриването на изложбата.
• При оценяването се взима предвид следните критерии: качества, общ хабитус, здравословно състояние и еднаквост на експонатите.
• Експонатите се оценяват в състоянието, в което са представени на журито. Повреди, нанесени при транспорта и опаковката се считат за недостатъци на експоната.
• Изкуствени растения не се допускат до участие

1.1 Най-добър експонат отрязан цвят:
Брой на отрязан цвят от вид 30бр.

1.2 Експонат цъфтящи саксийни култури:
Брой видове култури – неограничен
Брой растения от вид – минимум 5 броя

1.3 Експонати от листно-декоративни саксийни култури, бонсай, мини-градини и др.
Брой на видове – неограничен.
Брой растения от вид – минимум 5 броя

1.4. Най-добър експонат от декоративни растения за открити площи (цветен разсад, лукувични, дървесна и храстова растителност)

1.5. най-добър експонат за архитектурно оформление на интериор и екстериор (съдове, детски съоръжения, декоративни настилки, паркова мебел, декоративна пластика, водни ефекти, фонтани, осветителни тела и др.)

2. КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА АРАНЖИРОВКА ОТ ОТРЯЗАН ЦВЯТ
До конкурса се допускат всички изложители, заявили участие, със свои аранжировки.
Критерии за оценка:
• Оригиналност на използваните материали
• Индивидуалност
• Стил, форма и замисъл
• Техническо изпълнение
• Цветова композиция
• Нестандартност
2.1 Аранжировки сухи цветя

3. КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРО АРХИТЕКТУРНО И ДЕКОРАТИВНО ОФОРМЛЕНИЕ НА ИНТРИОРА И ЕКСТЕРИОРА.
Критерии за оценка:
• Естетическо и художествено оформление на експозицията
• Умело и рационално използване на изложбената площ
• Цветова композиция
• Оригиналност на декоративните елементи
• Техническо оформление

4. КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРО ОФОРМЛЕНИЕ НА ВЪНШНА ПАЗАРНА ПЛОЩ

Критерии за оценка:
• Естетическо и художествено оформление на експозицията площ
• Оригиналност на декоративните и растителните елементи

5. КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА ДЕТСКА РИСУНКА “НАШАТА МОРСКА ГРАДИНА”
• в конкурса могат да участват рисунки разделени в следните възрастови групи : първа група 6-8г.; втора група 8-10г.; трета група 10-12г.
Критерии за оценка:
• Естетическо и художествено решение
• Цветова гама
• Оригиналност на решението

16. ЖУРИРАНЕ И ОЦЕНЯВАНЕ

1.1 Броят и съставът на журито се определя със Заповед на Кмета на Община Бургас организатор на изложбата.
Журито се състои от седем члена, като петима са председатели на журита и дава оценки по конкурсите.
Журитата за всички конкурси дават оценка за всички конкурси.

1.2.Оценки – Журирането се извършва по десетобалната система при следното разпределение на медалите:

9.00-10.00 точки златен медал
7.0-8.9 точки сребърен медал
5.0-6.9 точки бронзов медал
0.0-4.9 точки без медал

Комисията в отделните конкурси започват работа от 8.00 часа в деня на откриването и приключват до 12.00 часа на следващият ден.

17. Работа и закриване на изложбата
• Изложителите се задължават да поддържат порядък и чистота в изложеният кът или павилиона през периода на изложението и да осигуряват постоянното присъствие на специалист (или информатор).
• По време на провеждането на изложбата не се разрешава изнасяне и разпродажба на експонати от експозицията.
• Освобождаването на изложените площи от експонати и оборудване след закриването на изложбата е задължение на изложителя. То следва а започне от 8.00 часа на първият ден след изтичане времетраенето на изложението и да приключи най –късно 24часа след това. Освобождаването на изложбените площи от изложителя се осъществява в присъствието на представител на организатора. Качествените експонати след закриването на изложбата могат да бъдат закупени по договорени цени.

ЗАБЕЛЕЖКА:

1. Ръководството на флора Бургас се запазва правото за промяна на регламента, като се задължава своевременно да уведоми участниците.
2. За специфични в своята технология култури и други изключения ще се води допълнителна кореспонденция.
3. За щети нанесени от природни бедствия организатора не носи отговорност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tulipa
Site Admin


Регистриран на: 08 Dec 2006
Мнения: 83
Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Thu Apr 28, 2011 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В този сайт - Енциклопедия - цветя и растения можете да разгледате снимки от XXVІII издание на Национална изложба за цветя с международно участие „ФЛОРА БУРГАС” 2011, както и тук: http://www.green-flora.com/flora_burgas_11.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Флора Бургас Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov