Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Една аристокотка и едно тигърче си имам у дома

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Домашни любимци и хобита
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elinka
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Tue Aug 06, 2013 9:20 pm    Заглавие: Една аристокотка и едно тигърче си имам у дома Отговорете с цитат

Сега пускам снимките , а утре ще ви разкажа как попаднаха при нас.
Това е Маца, черна и адски умна

А това е Ита бандита. Малък тигър и любопитна беляджийка
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Wed Aug 07, 2013 8:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Винаги съм била против за животни във вкъщи и колкото и да се молеше сина ми не се съгласявах. Преди две години във входа ни пролетта, някъде през април се появи едно малко черно коте. Много игриво и закачливо. Синът ми започна редовно да го храни и да си играе с него пред блока. Така изкара цяло лято. Една вечер през септември ми каза, че иска много сериозно да говори е мен и ме попита " мамо, какво ще прави котето зимата навън ". Тайничко и аз си мислех за това, защото покрай синко се здържах при котето и много ми харесваше. Казах му да го прибере с хилядите условия, че поема грижите за него. Така една септемврийска вечер преди две години Маца се появи във вкъщи. Нито миг не съжалявам за това. Една година ние не усетихме, че имаме котка у дома. Много е умна и абсолютна аристократка. Ходи с вирната нагоре глава, никога не е направила една беля. Само с течение на времето стана своенравна и не дава да я гушкаме и мачкаме по наше желание. Когато й се иска да се гушка сама идва.
Преди една година , пак през септември сина ми донесе едно малко тигърче, което буквално извадил от устата на една овчарка. Беше голямо колкото бонбона на Мими. Маца като го видя настръхна цялата все една беше бръкнала с лапи в контакта laught Почти една седница го ръмжеше и съскаше. После се примири, но и до днес не е много довола от присъствието му. Когато след няколко месеца занесох Ита на кастрация и остана една вечер в клиниката, Маца беше на върха на щастието , че го няма натрапника. Цяла вечер се гали и мазни. На следващият ден, като прибрах Ита само погледна укорително и от тогава е примирирена окончателно с присъствието й.
Ита се сдоби с прякора "бандита". С нея разбрахме какво е да имаш котка. Изключитело любопитна е и навсякъде трябва да се завре да побутне нещо интересно с лапите , да гони някоя заблудена муха по пердетата. Любимото й е да се катери нависоко и там да спи. Изчезне ли , значи е я върху гардероба, секциите или шкафовете в кухнята. И до сега е като малко дете - всичко трябва да знае и да пипне. Там където лежи на снимката трябваше да бъде за саксии. Тя си го приватизира и от там наблюдава навън.Единственият й лош навик, който ни изправя на нокти е , че се разхожда без страх по парапета на терасите, а сме на 11 етаж Shocked
Маца много я е страх от високото, на пък е голям ловец. Вече на няколко пъти лови малки прилепчета, заблудили се на терасите вечер. Едно не успяхме да го спасим от нея, но другите оцеляха и ги пуснахме обратно.
Много ги обичаме тези котани. С нетърпение чакаме да заживеем в къща за да имат пълната свобода за разходки на двора.
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Wed Aug 14, 2013 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих малко снимки на Итка като бебе или по-точно на втория ден след като я донесе сина ми.

Сега е над 5 кг. котачка Smile
Върнете се в началото
tsair
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 15, 2013 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много сладко котенце е била като малка. Сега пък е истинска красавица.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Домашни любимци и хобита Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети