Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Обсъждане на видове и сортове рози

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Дискусия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elinka
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Mon Jan 09, 2012 9:08 am    Заглавие: Обсъждане на видове и сортове рози Отговорете с цитат

Попаднах на няколко много красиви сортове мускусни хибриди. Някои от тях са стари сортове , други не чак толкова, но определено заслужават внимание.
'Lavender Lassie' Bred by Reimer Kordes (Germany, 1960).
Class:
Hybrid Musk, Lambertiana, Shrub.

'Heavenly Pink' Medium pink Hybrid Musk.Bred by Louis Lens (Belgium, 1997).

'Felicia' Pink blend Hybrid Musk. Bred by Rev. Joseph Hardwick Pemberton (United Kingdom, before 1926).

Bouquet Parfait White, near white or white blend Hybrid Musk.
Bred by Louis Lens (Belgium, 1989).

'Sally Holmes' Hybrid Musk, Shrub.
Bred by Robert A. Holmes (United Kingdom, 1976).
Introduced in United Kingdom by Fryer's Roses/Fryer's Nurseries Ltd. in 1976 as 'Sally Holmes'.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Mon Jan 09, 2012 9:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Небходими са ми рози за ограда около 40м. Оглеждам по възможност всички рози, които могат да направят "розова" стена. Много ме впечатли снимката на Felicia с пейката. Могат да се поддържат храстовидно и като катерачи.
Има ли някой в градината си от тези рози?
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 15, 2013 12:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези селекционери не могат ли да мирясат малко с нови сортове. Мястото ми свършва, а те не спират angry
Ето най-новата роза от селекцията на Тантау - Ирина Бондаренко
http://www.alterarosa.com/2013.htm
Вместо да се радват на живота , те продължават да ни наливат рози в главите Mad Никакъв срам нямат Rolling Eyes
Върнете се в началото
vessellka
Flower

МнениеПуснато на: Sat Aug 24, 2013 11:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм много впечатлена от мускусните хибриди.
Добавям 1.Корнелия и 2.Пенелопе

Също както от доскоро пренебрегваните от мен рамблери, които притежават някакъв аристократичен чар, не само заради опияняващия аромат а и заради ограничената насладата от еднократния цъфтеж. Заради това остава сладка ненасита, до следващата година. Както знаем - по-малко е винаги повече.

Също ще отдам почит на почвопокривните рози, защото стоят чудесно в саксии. Не, че няма градини, но цвета в кашпа си е стил, както и да го погледнеш.
Да не говорим за "малките" акценти:

В следващите ми поръчки, тези определено ще са ми приоритет. Не, че не искам Остинки, искам ги всичките, но те поне вече по-често се намират от приятели, на резник.

Последната промяна е направена от vessellka на Sat Aug 24, 2013 5:25 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
vessellka
Flower

МнениеПуснато на: Sat Aug 24, 2013 5:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

.
Върнете се в началото
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Sun Aug 25, 2013 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам "Корнелия" от есента. Май от Петрович я взех. За момента има 4-5 клона от по около 60см. Цъфти с малки розови цветчета на букетчета, както е на снимката горе. За следващата година обезателно ще трябва да и създам условия за покатерване, че клонките полягат без подпирачка. Но аромат не съм усетила никакъв! Дано през следващите години се появи и такъв Wink Така стана с Шекспира, който първата година цъфтя много, но без аромат. На втората и третата година от засаждането му се появи и аромата. Наистина прекрасен! Защо става така..... Wink
Върнете се в началото
vessellka
Flower

МнениеПуснато на: Sun Aug 25, 2013 7:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

E, супер! Поздравявам те за Корнелия. Дай Боже голяма да ти порасте и да черпиш резник Embarassed
Не мога да кажа точно, защо розите развиват всичките си качества с годините. Аз си го обяснявам, че е както при хората Smile
Имам рози на които цветовете се оправиха на третото лято. До преди това бяха на половин размер и различен нюанс на цвета.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Дискусия Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети