Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Гладиоли

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Градински цветя
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elinka
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Mon Jul 08, 2013 8:26 am    Заглавие: Гладиоли Отговорете с цитат

Първите гладиоли
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 01, 2013 10:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Слагам тука снимките от моите гладиоли, по молба на Ели, и се надявам да съм уцелила имената въпреки мешавицата която се получи докато ги сях Embarassed Сравнявах ги със снимките от поръчката и дано съм успяла. Без имена са тези от предната година. На тях изобщо не им помня имената Confused
Baccarat Dynamite Far West Flevo Laguna
HARLEQUIN Hillary's Week Ice Cream Invitation
Limoncello My Love PIERO PAWLINA Royal Spire
ROZŚPIEWANE SERCA SILVER HIACYNT Vandohla Роса в изумруде
И един букет от полегналите Very Happy IGOR ORANGE FAVORIT,PIERO PAWLINA II, Royal Spire
Върнете се в началото
AnetaJ
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 01, 2013 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Фантастични са! Голяма красота!
От някоя от поръчките, които прави Ели, ли са луковиците? Ако да, направо ме е яд, че съм ги проспала тези поръчки.
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 01, 2013 6:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

AnetaJ написа:
Фантастични са! Голяма красота!
От някоя от поръчките, които прави Ели, ли са луковиците? Ако да, направо ме е яд, че съм ги проспала тези поръчки.

Ани, това са руските селекции, с примеси от някой чех и американец Wink До есента ще имаме бебета оттях, така, че не се ядосвай. Ще ти изпратя, каквото узрее.
Върнете се в началото
AnetaJ
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 01, 2013 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти, Ели! kisses
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Fri Aug 02, 2013 6:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ани, плантация няма да си правя от гладиолите. Каквото се нарои от луковиците ще раздавам. Само стискай палци, къртицата, която се е настанила в двора да не ги напипа, че направо инфаркт ще получа Evil or Very MadЗа сега е отнесла лалетата, лилиумите, нарцисите и дори зюмбюли. Добре, че съм ги купувала от Сортови семена , а не са чужбинските луковици.

Още на първи поглед, без да гледам надписите разпознах Перото на пауна, Хиларис уик, Арлекина и Рояла. Този Vandohla обаче ти е шампион. По снимката преброих 11 едновременно отворени цвята Razz
Арлекин, Хилари и Игор също имат много отворени едновременно цветове. Луковичките на Перото бяха доста малки, но при теб се отчита добре.
Моите са садени с бързина, че нямах време и не съм ги писала, къде , кой е в редичките. Сега ще ги разпознавам. Един обаче ми изсъхна цветоноса. Няма им нищо на листата, но цветоноса е засъхнал. Много се надявам да не е Перото или Екзотиката. Миналата неделя бяха тръгнали леко да отварят 3 броя. На върхът на пъпките се виждаше, че ще са червени. Дано да е останал някой цвят тази събота поне да ги разпозная. Другите цветоносите им са зелени и не мога да разбера още кои ще са от надиплените сортове. Чакам ги с нетърпение p7
Върнете се в началото
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Fri Aug 02, 2013 9:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В снимките по-горе са гладиоли от три места купувани - по миналата година Кучо в Бимбаргово прави поръчка и от нея са тези без имена, от Ели са от поръчката и от един чех и останалите са от поръчка на Миша(май от Boll или нещо подобно беше, не помня точно). Има още гладиоли които не са цъфнали. Ще снимам като се отворят. Имам и 5-6 загуби, май изядени от някой подмолник Crying or Very sad За жалост обърках реда при сеенето, а и сега ги рязах прецъфтелите цветоноси без да си запиша кое, кое е thinking и нямам шанс да различа луковиците когато ги вадя Confused Планувам да им сменя мястото за следващата година, че както са сега посадени само доматите им се радват. Confused
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Mon Aug 05, 2013 8:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се изложих тази година с гладиолите Confused Много плитко ги засадих от бързане и не са с едри цветове. Това са руснаците, но подлежат на разпознаване

Има още много , които трябва да се отворят, а и нашите са там вече и ще бъдат поливани по-често. Надявам се следващите да са поне малко по-едри от поливането.
Върнете се в началото
eва

МнениеПуснато на: Sun Oct 27, 2013 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Еленка много са красиви high
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Градински цветя Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети