|
Green-Flora - Форум за цветя Форум за цветя, информация, съвети
|
Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах!

Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Elinka Flower

|
Пуснато на: Mon Jul 08, 2013 8:26 am Заглавие: Гладиоли |
|
|
Първите гладиоли
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
madamrenie Flower

|
Пуснато на: Thu Aug 01, 2013 10:30 am Заглавие: |
|
|
Слагам тука снимките от моите гладиоли, по молба на Ели, и се надявам да съм уцелила имената въпреки мешавицата която се получи докато ги сях Сравнявах ги със снимките от поръчката и дано съм успяла. Без имена са тези от предната година. На тях изобщо не им помня имената
Baccarat Dynamite Far West Flevo Laguna
HARLEQUIN Hillary's Week Ice Cream Invitation
Limoncello My Love PIERO PAWLINA Royal Spire
ROZŚPIEWANE SERCA SILVER HIACYNT Vandohla Роса в изумруде
И един букет от полегналите IGOR ORANGE FAVORIT,PIERO PAWLINA II, Royal Spire  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AnetaJ Flower
|
Пуснато на: Thu Aug 01, 2013 2:02 pm Заглавие: |
|
|
Фантастични са! Голяма красота!
От някоя от поръчките, които прави Ели, ли са луковиците? Ако да, направо ме е яд, че съм ги проспала тези поръчки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Elinka Flower

|
Пуснато на: Thu Aug 01, 2013 6:03 pm Заглавие: |
|
|
AnetaJ написа: | Фантастични са! Голяма красота!
От някоя от поръчките, които прави Ели, ли са луковиците? Ако да, направо ме е яд, че съм ги проспала тези поръчки. |
Ани, това са руските селекции, с примеси от някой чех и американец До есента ще имаме бебета оттях, така, че не се ядосвай. Ще ти изпратя, каквото узрее. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AnetaJ Flower
|
Пуснато на: Thu Aug 01, 2013 7:10 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ти, Ели!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Elinka Flower

|
Пуснато на: Fri Aug 02, 2013 6:01 am Заглавие: |
|
|
Ани, плантация няма да си правя от гладиолите. Каквото се нарои от луковиците ще раздавам. Само стискай палци, къртицата, която се е настанила в двора да не ги напипа, че направо инфаркт ще получа За сега е отнесла лалетата, лилиумите, нарцисите и дори зюмбюли. Добре, че съм ги купувала от Сортови семена , а не са чужбинските луковици.
Още на първи поглед, без да гледам надписите разпознах Перото на пауна, Хиларис уик, Арлекина и Рояла. Този Vandohla обаче ти е шампион. По снимката преброих 11 едновременно отворени цвята
Арлекин, Хилари и Игор също имат много отворени едновременно цветове. Луковичките на Перото бяха доста малки, но при теб се отчита добре.
Моите са садени с бързина, че нямах време и не съм ги писала, къде , кой е в редичките. Сега ще ги разпознавам. Един обаче ми изсъхна цветоноса. Няма им нищо на листата, но цветоноса е засъхнал. Много се надявам да не е Перото или Екзотиката. Миналата неделя бяха тръгнали леко да отварят 3 броя. На върхът на пъпките се виждаше, че ще са червени. Дано да е останал някой цвят тази събота поне да ги разпозная. Другите цветоносите им са зелени и не мога да разбера още кои ще са от надиплените сортове. Чакам ги с нетърпение  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
madamrenie Flower

|
Пуснато на: Fri Aug 02, 2013 9:23 am Заглавие: |
|
|
В снимките по-горе са гладиоли от три места купувани - по миналата година Кучо в Бимбаргово прави поръчка и от нея са тези без имена, от Ели са от поръчката и от един чех и останалите са от поръчка на Миша(май от Boll или нещо подобно беше, не помня точно). Има още гладиоли които не са цъфнали. Ще снимам като се отворят. Имам и 5-6 загуби, май изядени от някой подмолник За жалост обърках реда при сеенето, а и сега ги рязах прецъфтелите цветоноси без да си запиша кое, кое е и нямам шанс да различа луковиците когато ги вадя Планувам да им сменя мястото за следващата година, че както са сега посадени само доматите им се радват.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Elinka Flower

|
Пуснато на: Mon Aug 05, 2013 8:28 am Заглавие: |
|
|
Аз се изложих тази година с гладиолите Много плитко ги засадих от бързане и не са с едри цветове. Това са руснаците, но подлежат на разпознаване
Има още много , които трябва да се отворят, а и нашите са там вече и ще бъдат поливани по-често. Надявам се следващите да са поне малко по-едри от поливането. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
eва

|
Пуснато на: Sun Oct 27, 2013 9:31 pm Заглавие: |
|
|
Еленка много са красиви  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|