Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Elinka Flower
|
Пуснато на: Mon Jan 09, 2012 9:08 am Заглавие: Обсъждане на видове и сортове рози |
|
|
Попаднах на няколко много красиви сортове мускусни хибриди. Някои от тях са стари сортове , други не чак толкова, но определено заслужават внимание.
'Lavender Lassie' Bred by Reimer Kordes (Germany, 1960).
Class:
Hybrid Musk, Lambertiana, Shrub.
'Heavenly Pink' Medium pink Hybrid Musk.Bred by Louis Lens (Belgium, 1997).
'Felicia' Pink blend Hybrid Musk. Bred by Rev. Joseph Hardwick Pemberton (United Kingdom, before 1926).
Bouquet Parfait White, near white or white blend Hybrid Musk.
Bred by Louis Lens (Belgium, 1989).
'Sally Holmes' Hybrid Musk, Shrub.
Bred by Robert A. Holmes (United Kingdom, 1976).
Introduced in United Kingdom by Fryer's Roses/Fryer's Nurseries Ltd. in 1976 as 'Sally Holmes'.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Mon Jan 09, 2012 9:13 am Заглавие: |
|
|
Небходими са ми рози за ограда около 40м. Оглеждам по възможност всички рози, които могат да направят "розова" стена. Много ме впечатли снимката на Felicia с пейката. Могат да се поддържат храстовидно и като катерачи.
Има ли някой в градината си от тези рози? _________________ http://green-flora.com/forum/index.php - ДОБРИТЕ ХОРА
http://gardenrose.unas.bg/spl/204010/CHAENI-HIBRIDI интернет магазин за селекционерски рози и многогодишни растения |
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
|
Пуснато на: Thu Aug 15, 2013 12:25 pm Заглавие: |
|
|
Тези селекционери не могат ли да мирясат малко с нови сортове. Мястото ми свършва, а те не спират
Ето най-новата роза от селекцията на Тантау - Ирина Бондаренко
http://www.alterarosa.com/2013.htm
Вместо да се радват на живота , те продължават да ни наливат рози в главите Никакъв срам нямат |
|
Върнете се в началото |
|
|
vessellka Flower
|
Пуснато на: Sat Aug 24, 2013 11:45 am Заглавие: |
|
|
Аз също съм много впечатлена от мускусните хибриди.
Добавям 1.Корнелия и 2.Пенелопе
Също както от доскоро пренебрегваните от мен рамблери, които притежават някакъв аристократичен чар, не само заради опияняващия аромат а и заради ограничената насладата от еднократния цъфтеж. Заради това остава сладка ненасита, до следващата година. Както знаем - по-малко е винаги повече.
Също ще отдам почит на почвопокривните рози, защото стоят чудесно в саксии. Не, че няма градини, но цвета в кашпа си е стил, както и да го погледнеш.
Да не говорим за "малките" акценти:
В следващите ми поръчки, тези определено ще са ми приоритет. Не, че не искам Остинки, искам ги всичките, но те поне вече по-често се намират от приятели, на резник.
Последната промяна е направена от vessellka на Sat Aug 24, 2013 5:25 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
|
vessellka Flower
|
Пуснато на: Sat Aug 24, 2013 5:21 pm Заглавие: |
|
|
. |
|
Върнете се в началото |
|
|
madamrenie Flower
|
Пуснато на: Sun Aug 25, 2013 10:10 am Заглавие: |
|
|
Имам "Корнелия" от есента. Май от Петрович я взех. За момента има 4-5 клона от по около 60см. Цъфти с малки розови цветчета на букетчета, както е на снимката горе. За следващата година обезателно ще трябва да и създам условия за покатерване, че клонките полягат без подпирачка. Но аромат не съм усетила никакъв! Дано през следващите години се появи и такъв Така стана с Шекспира, който първата година цъфтя много, но без аромат. На втората и третата година от засаждането му се появи и аромата. Наистина прекрасен! Защо става така..... |
|
Върнете се в началото |
|
|
vessellka Flower
|
Пуснато на: Sun Aug 25, 2013 7:05 pm Заглавие: |
|
|
E, супер! Поздравявам те за Корнелия. Дай Боже голяма да ти порасте и да черпиш резник
Не мога да кажа точно, защо розите развиват всичките си качества с годините. Аз си го обяснявам, че е както при хората
Имам рози на които цветовете се оправиха на третото лято. До преди това бяха на половин размер и различен нюанс на цвета. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|