Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Elinka Flower
Регистриран на: 16 Aug 2011 Мнения: 1984 Местожителство: София
|
Пуснато на: Tue Oct 16, 2012 7:03 am Заглавие: Резитба на декоративни храсти |
|
|
Намерих нагледен материал как се режат декоративни храсти:
Тук е дадено нагледно пролетно рязане на японска спирея след цъфтеж, но авторката пише, че по този начин реже и берберисите, дървовидните хортензии, физокарпуси, бъз и всички храсти, които цъфтят към средата на лятото.
Японска спирея преди рязането:
Формата, която ще има след рязането:
След подрязването;
Дървовидна хортензия:
Храстът преди рязането:
Формата която ще има след подрязването. Реже на височина 20-30 см.:
След подрязването:
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
Регистриран на: 16 Aug 2011 Мнения: 1984 Местожителство: София
|
Пуснато на: Tue Oct 16, 2012 7:11 am Заглавие: |
|
|
Хортензия паникулата:
Преди подрязването
Обяснение към подрязването на тези хортензии: " Първо режа измръзналите, изсъхналите и счупени стебла. После махам тънките, кривите и растящите навътре в храста. На скелетните стебла оставям по 4-6 пъпки / моята е на 6 години и храста е вече добре оформен / . За млади растения се реже на 2-3 пъпки."
Храстът след подрязването:
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
Регистриран на: 16 Aug 2011 Мнения: 1984 Местожителство: София
|
Пуснато на: Tue Oct 16, 2012 7:16 am Заглавие: |
|
|
Лятно подрязване на храстите след цъфтеж:
Същата японска спирея след прецъфтяване:
Желаната форма за подрязване:
След подрязването:
Ето снимка и от градината на авторката:
И оформен лешник по горния метод на подрязване като кълбо :
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Elinka Flower
Регистриран на: 16 Aug 2011 Мнения: 1984 Местожителство: София
|
Пуснато на: Tue Oct 16, 2012 7:41 am Заглавие: |
|
|
Как да превърнем обикновенна горска елхичка в красив щамб:
Елхичка от гората с премахнати долни клони за превръщането й в щамб преди основното рязане на короната:
Процесът на подрязване на новия прираст:
След подрязването:
|
|
Върнете се в началото |
|
|
|