Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
Благотворителна акция - Розариум в БАН

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Дискусия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Elinka
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Thu Jul 25, 2013 7:17 am    Заглавие: Благотворителна акция - Розариум в БАН Отговорете с цитат

Понеже в БГ няма розаруим с голямо разнообразие, а ние имаме доста нови сортове ще ви помоля, ако имате възможност тази есен да подарим на БАН резници от нашите рози. Бюджетът им е силно ограничен, но с наша помощ ще може и тук да има след няколко години прекрасен розариум , където да видим много красиви рози събрани на едно място. Не можем да имаме всичко в градините си, но съм сигурна, че всеки ще може да се порадва на разнообразието в БАН.
МОЛЯ ВИ, ако имате желание отделете тази есен резници от розите си за БАН!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Thu Jul 25, 2013 9:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ботаническата градина в Балчик е към тях и имат много хубав розариум със сортове на Остин и други разни. Доста е богат!
А дали те ще приемат нашите резници и най-вече ще ги оползотворят ли? В смисъл има ли уговорка с тях за това?
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Thu Jul 25, 2013 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще приемат резниците ни с радост Smile Като професионалисти много ще се постараят да ги вкоренят и превърнат в големи хубави растения.
Върнете се в началото
madamrenie
Flower

МнениеПуснато на: Thu Jul 25, 2013 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Решила съм тази година да режа розите в края на февруари, началото на март - според зависи от зимата. Есента ще режа само ако е много разперен храста и има опасност от счупване при натрупване на сняг. След основното рязане и раздаване на обещаното на съфорумници ще пратя останалото. Ели , на теб ще ги пратя , а ти ще им ги занесеш, нали. Препоръчай им Бурито - безотказно действал метода за вкореняване при рози, клематиси, а навярно и при други растения. Аз ще го пробвам сега върху люлякови резници.
Върнете се в началото
vessellka
Flower

МнениеПуснато на: Thu Aug 15, 2013 7:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
как точно може да се осъществи това даряване? Как да се изпрати, на какъв адрес, до кого? Трябва ли някакво пояснение да се впише?

Бихте ли споделили за този безотказен метод на вкореняване?
Нова съм тук, още не съм добре ориентирана кое къде е. Може да ме насочите, благодаря Smile
Върнете се в началото
Elinka
Flower

МнениеПуснато на: Sat Aug 17, 2013 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vessellka написа:
Здравейте,
как точно може да се осъществи това даряване? Как да се изпрати, на какъв адрес, до кого? Трябва ли някакво пояснение да се впише?

Бихте ли споделили за този безотказен метод на вкореняване?
Нова съм тук, още не съм добре ориентирана кое къде е. Може да ме насочите, благодаря Smile

Ще ги изпращаме директно в БАН / адресът го има в инернет / или на мен и ще ги нося.
А ето тук можеш да видиш за размножаването http://www.rosebook.ru/articles/video/rozy-v-sadu-netradicionnye-metody-razmnozhenija-roz/ , както и да разгледаш другите серии за розите.
Подробно Галя може да каже, защото тя го изпробва пролетта.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Дискусия Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети