Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Галя 03 Flower

|
Пуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:32 pm Заглавие: |
|
|
Много моля, ако някой има излишно коренче от тази красота да ме ощастливи Ще се реванширам с каквото мога  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:52 pm Заглавие: |
|
|
Аз отгледах от семки, цъфтят. Но са малки. Хайде за догодина да пробваме? Наистина са мънинки още, но правят коренища, виждам ги вче че се настаниха чудесно. И напролет може да извадя корени, ако искаш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя 03 Flower

|
Пуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:58 pm Заглавие: |
|
|
Роси
А ти от къде се сдоби със семена? Може и аз да се пробвам, ако намеря  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Sat Sep 07, 2013 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Ами много просто - купих си ги, от Томпсън и Морган от Англия. От там съм много доволна - много добри семена продават. Имам още в пликчето иначе. Догодина пак от там ще пазарувам. Какво говоря - аз чакам сега пратка от там, имаше промоция на транспорта и си понапазарувах вече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя 03 Flower

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Mon Sep 09, 2013 10:59 am Заглавие: |
|
|
Галя, извинявай, аз чак сега видях въпросите ти. За начало се регистрирах да видя как стоят нещата. Всичко изглежда супер, транспорта е 1.8 евро с обикновена поща, това е супер. От там обикновено до седмица пристигат пратките, поне с английските е така, това е Ирландия, не е много по-различно , предполагам.
Не знам дали правят промоции като Томпсън и Морган, но ще се разбере. От семената им съм много доволна, от тези няма причина да се разочаровам също. Цените са горе-долу същите, може би малко по-ниски. Мога да платя с карта или направо с Пей-пал. Можем да направим проба, ако искаш? Аз поръчах някои семена от Томпсън-Морган, сега да взема за проба и от тук би било супер, сайта много ми хареса. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepina Flower
|
Пуснато на: Mon Sep 09, 2013 1:55 pm Заглавие: |
|
|
Ако правите организация, и аз бих взела едно пакетче от този равнец (или част от него)
Отдавна съм го заплюла |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivanina Flower

|
Пуснато на: Mon Sep 09, 2013 4:02 pm Заглавие: Re: achillea ptarmica-перла |
|
|
petiana70 написа: | на баба цветето-Аchillea ptarmica-перла
много се радвам,че вече му открих името
в друг форум отдавна му търся името.там последно решихме,че е гипсофила,но ме човъркаше...и ето най после знам какво е. |
Боже,боже!Сега разбрах,че имало и други луди като мен!(казвам го с най-добри чувства,разбира се.)Това е цветето което си спомнях от моето детство(преди 40 години),цветето и на моята баба-една туфичка около 60см. с нацъфтяли бели дребни цветчета,на които им казвах -парички. Бях много щастлива когато го открих в цветарски форум и научих името му-Перлен равнец.Сега упорито го търся по градинските центрове и го намерих в гр. център Замакът Бургас,само дето в момента не е в наличност,но пролетта със сигурност ще го има! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя 03 Flower

|
Пуснато на: Mon Sep 09, 2013 7:01 pm Заглавие: |
|
|
Fiut написа: | Галя, извинявай, аз чак сега видях въпросите ти. За начало се регистрирах да видя как стоят нещата. Всичко изглежда супер, транспорта е 1.8 евро с обикновена поща, това е супер. От там обикновено до седмица пристигат пратките, поне с английските е така, това е Ирландия, не е много по-различно , предполагам.
Не знам дали правят промоции като Томпсън и Морган, но ще се разбере. От семената им съм много доволна, от тези няма причина да се разочаровам също. Цените са горе-долу същите, може би малко по-ниски. Мога да платя с карта или направо с Пей-пал. Можем да направим проба, ако искаш? Аз поръчах някои семена от Томпсън-Морган, сега да взема за проба и от тук би било супер, сайта много ми хареса. |
Фют
Ако имаш възможност да се ангажираш, аз също бих си поръчала някои неща Ще чакам да решиш и ще действам по избора  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simid Flower
|
Пуснато на: Mon Sep 09, 2013 8:33 pm Заглавие: |
|
|
Да кажа и аз
Поръчвах от тази жена няколко пъти преди 2-3 години.Продаваше първо само в Ебей,после си направии сайт.Това не професионална фирма,жената може би купува от проф.семена и после ги разпределя,може би пък някои ги отглежда сама,не мога да кажа.Така мисля защото семената идват в найлонови пликчета с принтирана лепенка и принтирано описание на лист хартия.Иначе са хубави семена. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Tue Sep 10, 2013 8:43 am Заглавие: |
|
|
simid написа: | Да кажа и аз
Поръчвах от тази жена няколко пъти преди 2-3 години.Продаваше първо само в Ебей,после си направии сайт.Това не професионална фирма,жената може би купува от проф.семена и после ги разпределя,може би пък някои ги отглежда сама,не мога да кажа.Така мисля защото семената идват в найлонови пликчета с принтирана лепенка и принтирано описание на лист хартия.Иначе са хубави семена. |
Ако семената стават, аз бих се пробвала, все пак. По-евтини са от английските на Томпсън-Морган. Но пък те имат много дълга традиция и авторитет. Но за проба ще купя една пратка. Вчера не успяхме с мъжа ми да ги разгледаме, така че хайде ако искате да си дадем срок до края на седмицата и мога да съдействам да поръчаме. Нека като начало да не е обемна поръчка, все пак е за проба. Аз определено имам доверие на англичаните, които си отглеждаг сами семената и гарантират за тях. Но пък нямам против да опитам и от тук. Разнообразието не е малко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя 03 Flower

|
Пуснато на: Tue Sep 10, 2013 7:15 pm Заглавие: |
|
|
simid,благодаря за включването
И аз ще "рискувам"
Роси, къде ще записваме мераците си тук или в друга тема, която ще направиш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Wed Sep 11, 2013 9:30 am Заглавие: |
|
|
Местим се, ей сега ще отворя нещо подходящо.
В Консултативен съвет направих тема. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя 03 Flower

|
Пуснато на: Wed Sep 11, 2013 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Отивам на консултации  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ика Flower

|
Пуснато на: Mon Oct 07, 2013 2:36 pm Заглавие: |
|
|
Да кажа само като информация.
Купих си от Замъка перлен равнец срещу 3лв.
Изпратиха ми го в чашка пластмасова за кафе.
Платих доставка 6.50 лв и накрая взе че цъфна
но цветчетата са толкова малки с лупа да ги гледаш
и изобщо не върви нагоре а се лее върху земята  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fiut Flower

|
Пуснато на: Tue Oct 08, 2013 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Моите от семена са по-големи, но прочетох, че чак на втората година цъфтежа е впечатляващ. Ще чакаме! И моите се стелят още и не са топчести, а по-простоцветни. Но пък цъфтят. И сега цъфтят. Семената са от таз пролет. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ика Flower

|
Пуснато на: Wed Oct 09, 2013 8:56 am Заглавие: |
|
|
Роси твойто коренче го засадих в градината но ми се струва
че сланата го е попарила?????? |
|