Green-Flora - Форум за цветя Форуми Green-Flora - Форум за цветя
Форум за цветя, информация, съвети

ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайта използва технологии включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори
achillea ptarmica-перла
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Градински цветя
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много моля, ако някой има излишно коренче от тази красота да ме ощастливи victory Ще се реванширам с каквото мога Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fiut
Flower

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз отгледах от семки, цъфтят. Но са малки. Хайде за догодина да пробваме? Наистина са мънинки още, но правят коренища, виждам ги вче че се настаниха чудесно. И напролет може да извадя корени, ако искаш?
Върнете се в началото
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Fri Sep 06, 2013 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Роси yyes
А ти от къде се сдоби със семена? Може и аз да се пробвам, ако намеря Smile
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Sat Sep 07, 2013 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами много просто - купих си ги, от Томпсън и Морган от Англия. От там съм много доволна - много добри семена продават. Имам още в пликчето иначе. Догодина пак от там ще пазарувам. Какво говоря - аз чакам сега пратка от там, имаше промоция на транспорта и си понапазарувах вече.
Върнете се в началото
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Sat Sep 07, 2013 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се натъкнах на този сайт
http://www.seedaholic.com/flowers/special-features/trailing.html#Special_Features
http://www.seedaholic.com/achillea-ptarmica-the-pearl.html
Има доста интересни семена вкл. и на равнеца, но съм на Вие с езици и нямам представа дали изпращат до Бг. Ако някой може да помогне ....плийз Smile
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Mon Sep 09, 2013 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Галя, извинявай, аз чак сега видях въпросите ти. За начало се регистрирах да видя как стоят нещата. Всичко изглежда супер, транспорта е 1.8 евро с обикновена поща, това е супер. От там обикновено до седмица пристигат пратките, поне с английските е така, това е Ирландия, не е много по-различно , предполагам.
Не знам дали правят промоции като Томпсън и Морган, но ще се разбере. От семената им съм много доволна, от тези няма причина да се разочаровам също. Цените са горе-долу същите, може би малко по-ниски. Мога да платя с карта или направо с Пей-пал. Можем да направим проба, ако искаш? Аз поръчах някои семена от Томпсън-Морган, сега да взема за проба и от тук би било супер, сайта много ми хареса.
Върнете се в началото
pepina
Flower

МнениеПуснато на: Mon Sep 09, 2013 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако правите организация, и аз бих взела едно пакетче от този равнец (или част от него) Smile
Отдавна съм го заплюла
Върнете се в началото
ivanina
Flower

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Mon Sep 09, 2013 4:02 pm    Заглавие: Re: achillea ptarmica-перла Отговорете с цитат

petiana70 написа:
на баба цветето-Аchillea ptarmica-перла

много се радвам,че вече му открих името Very Happy
в друг форум отдавна му търся името.там последно решихме,че е гипсофила,но ме човъркаше...и ето най после знам какво е.

Боже,боже!Сега разбрах,че имало и други луди като мен!(казвам го с най-добри чувства,разбира се.)Това е цветето което си спомнях от моето детство(преди 40 години),цветето и на моята баба-една туфичка около 60см. с нацъфтяли бели дребни цветчета,на които им казвах -парички. Бях много щастлива когато го открих в цветарски форум и научих името му-Перлен равнец.Сега упорито го търся по градинските центрове и го намерих в гр. център Замакът Бургас,само дето в момента не е в наличност,но пролетта със сигурност ще го има!
Върнете се в началото
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Mon Sep 09, 2013 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Fiut написа:
Галя, извинявай, аз чак сега видях въпросите ти. За начало се регистрирах да видя как стоят нещата. Всичко изглежда супер, транспорта е 1.8 евро с обикновена поща, това е супер. От там обикновено до седмица пристигат пратките, поне с английските е така, това е Ирландия, не е много по-различно , предполагам.
Не знам дали правят промоции като Томпсън и Морган, но ще се разбере. От семената им съм много доволна, от тези няма причина да се разочаровам също. Цените са горе-долу същите, може би малко по-ниски. Мога да платя с карта или направо с Пей-пал. Можем да направим проба, ако искаш? Аз поръчах някои семена от Томпсън-Морган, сега да взема за проба и от тук би било супер, сайта много ми хареса.

Фют yyes
Ако имаш възможност да се ангажираш, аз също бих си поръчала някои неща Smile Ще чакам да решиш и ще действам по избора Wink
Върнете се в началото
simid
Flower

МнениеПуснато на: Mon Sep 09, 2013 8:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да кажа и аз Smile
Поръчвах от тази жена няколко пъти преди 2-3 години.Продаваше първо само в Ебей,после си направии сайт.Това не професионална фирма,жената може би купува от проф.семена и после ги разпределя,може би пък някои ги отглежда сама,не мога да кажа.Така мисля защото семената идват в найлонови пликчета с принтирана лепенка и принтирано описание на лист хартия.Иначе са хубави семена.
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Tue Sep 10, 2013 8:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

simid написа:
Да кажа и аз Smile
Поръчвах от тази жена няколко пъти преди 2-3 години.Продаваше първо само в Ебей,после си направии сайт.Това не професионална фирма,жената може би купува от проф.семена и после ги разпределя,може би пък някои ги отглежда сама,не мога да кажа.Така мисля защото семената идват в найлонови пликчета с принтирана лепенка и принтирано описание на лист хартия.Иначе са хубави семена.

Ако семената стават, аз бих се пробвала, все пак. По-евтини са от английските на Томпсън-Морган. Но пък те имат много дълга традиция и авторитет. Но за проба ще купя една пратка. Вчера не успяхме с мъжа ми да ги разгледаме, така че хайде ако искате да си дадем срок до края на седмицата и мога да съдействам да поръчаме. Нека като начало да не е обемна поръчка, все пак е за проба. Аз определено имам доверие на англичаните, които си отглеждаг сами семената и гарантират за тях. Но пък нямам против да опитам и от тук. Разнообразието не е малко.
Върнете се в началото
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Tue Sep 10, 2013 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

simid,благодаря за включването Smile
И аз ще "рискувам" Wink
Роси, къде ще записваме мераците си Laughing тук или в друга тема, която ще направиш?
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Wed Sep 11, 2013 9:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Местим се, ей сега ще отворя нещо подходящо.

В Консултативен съвет направих тема.
Върнете се в началото
Галя 03
Flower

МнениеПуснато на: Wed Sep 11, 2013 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Отивам на консултации Very Happy
Върнете се в началото
Ика
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Mon Oct 07, 2013 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да кажа само като информация.
Купих си от Замъка перлен равнец срещу 3лв.
Изпратиха ми го в чашка пластмасова за кафе.
Платих доставка 6.50 лв и накрая взе че цъфна
но цветчетата са толкова малки с лупа да ги гледаш
и изобщо не върви нагоре а се лее върху земята Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Fiut
Flower

МнениеПуснато на: Tue Oct 08, 2013 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моите от семена са по-големи, но прочетох, че чак на втората година цъфтежа е впечатляващ. Ще чакаме! И моите се стелят още и не са топчести, а по-простоцветни. Но пък цъфтят. И сега цъфтят. Семената са от таз пролет.
Върнете се в началото
Ика
Flower

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Wed Oct 09, 2013 8:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Роси твойто коренче го засадих в градината но ми се струва
че сланата го е попарила??????
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Green-Flora - Форум за цветя Форуми -> Градински цветя Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети